World Press Photo tentoonstellingen in 2012

De World Press Photo tentoonstelling in 2012 vond plaats in Amsterdam, in de Oude Kerk. U kon er kijken naar de winnende foto, maar daarnaast ook naar talloze andere foto’s die de fotografen het afgelopen jaar hebben weten te schieten. Na dat moment is men de wereld in getrokken.

World Press Photo tentoonstelling van start in Amsterdam

De World Press Photo tentoonstelling is van start gegaan in Amsterdam, waardoor het een uitstekende kans was om het spektakel een keer van dichtbij meet e maken. De winnende foto’s waren twee maanden lang te bekijken in de hoofdstad. Uiteraard speelde de gesluierde vrouw er een belangrijke rol, maar was er daarnaast ook veel aandacht voor een aantal van de andere foto’s. Met behulp van de speciale iTunes app was het mogelijk om de foto’s te delen met anderen en er informatie over op te vragen.

Gesluierde vrouw als winnaar

Zoals u wellicht weet is de gesluierde vrouw als winnaar gekozen, een foto die werd gemaakt door de Spaanse journalist Samuel Aranda. Daarnaast zijn het de Nederlanders Rob Hornstra, Ton Koene, Ilvy Njiokiktijen, Paolo Woods en Pavel Prokopchick die in de prijzen zijn gevallen. Daarnaast zijn er talloze andere foto’s te bewonderen tijdens de tentoonstellingen in 2012, waardoor het zeker de moeite waard is zodra u de mogelijkheid heeft om in de buurt te komen.

iTunes app

Het mooie van de World Press Photo tentoonstellingen in 2012 is dat deze een nieuwe dimensie hebben gekregen dankzij de ontwikkeling van een iTunes app. Met behulp van de app is het mogelijk om informatie op te vragen over de beelden die er te zien zijn. Uiteraard kunt u er daarnaast voor kiezen om de beelden te delen op het sociale netwerk en op die manier voor meer publiciteit te zorgen. Het is wat dat betreft een zeer interactieve app geworden, die ervoor zorgt dat de World Press Photo tentoonstellingen in 2012 meer uitstraling dan ooit hebben.

Copyright Image: Igor Semechin – Fotolia

Gerelateerde artikelen: