Nederlandse evenementen voor goede doelen in 2012

Er worden ieder jaar diverse Nederlandse evenementen voor goede doelen georganiseerd. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat de goede doelen in Nederland zoveel mogelijk geld tot hun beschikking krijgen, bijvoorbeeld om te strijden tegen de meest hardnekkige ziekten.

Dam tot Dam Loop in Amsterdam

Een van de Nederlandse evenementen voor goede doelen in 2012 is de Dam tot Dam Loop in Amsterdam, al is het van oorsprong een evenement dat er niet speciaal voor is opgezet. Het is voor bedrijven echter mogelijk om mee te lopen, waardoor er diverse organisaties zijn die het goede doel steunen. Een voorbeeld daarvan is KIKA, de organisatie die zich richt op het zoveel mogelijk dragelijk maken of uiteindelijk zelfs genezen van kinderkanker. Er zijn veel bedrijven die zich richten op dit goede doel, door tijdens het hardlopen geld in te zamelen.

Meerhoven 24-uurs Estafetteloop

Daarnaast is er onder andere de Meerhoven 24-uurs Estafetteloop. Deze loop wordt opgedragen aan Make-A-Wish Nederland, een organisatie die ervoor zorgt dat ernstig zieke kinderen een keer de dag van hun leven kunnen hebben. Door met de loop zoveel mogelijk geld in te zamelen probeert men ervoor te zorgen dat de dromen in vervulling kunnen gaan. Uiteraard levert dat prachtige momenten op, waarbij de kinderen heel even kunnen vergeten dat ze dagelijks te maken hebben met een vreselijke aandoening of ziekte.

Benefietconcerten en –wedstrijden

Tenslotte worden er ook in 2012 weer diverse benefietconcerten en – wedstrijden gehouden, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de minder bedeelden een keer lekker op vakantie kunnen, of de zieken de mogelijkheid hebben om hun dagelijks problemen een keer te vergeten. Tijdens deze Nederlandse evenementen voor goede doelen zorgen we er over het algemeen voor dat er zoveel mogelijk geld binnenkomt, bijvoorbeeld door entree te vragen. Ook zien we steeds vaker initiatieven tijdens andere evenementen, zoals de Nijmeegse Vierdaagse. Op die manier wordt er tijdens de leuke dagen van het jaar ook gedacht aan de mensen die daar niet zomaar van kunnen genieten.

Picture: Richard Waters – Fotolia

Gerelateerde artikelen: