De dam tot damloop: het grootste hardloopevenement van Nederland

De Dam tot Dam Loop is in Nederland uitgegroeid tot het grootste hardloopevenement in de hoofdstad. U kunt er gaan genieten van de wereldtop die er meeloopt, of besluiten zelf de 10 Engelse mijl af te leggen en een geweldige prestatie neer te zetten.

10 Engelse mijl

Tijdens de Dam tot Dam Loop wordt er door de meeste sporters een afstand van 10 Engelse mijl afgelegd. Dit is een afstand van ongeveer 16,1 kilometer, waardoor het van belang is dat u goed getraind bent om mee te doen. Het wandelen van die afstand is al een hele prestatie, maar wanneer u dat in een hardlooptempo wilt doen mag ook het juiste materiaal niet ontbreken. Indien u een kleinere afstand wilt lopen is het ook mogelijk om 4 Engelse mijl te lopen, waardoor u uiteindelijk uit zal komen op een afstand van ongeveer 6,4 kilometer.

Honderdduizenden toeschouwers

Het mooie van de Dam tot Dam Loop in Amsterdam is dat het publiek massaal uitloopt om te genieten van de geweldige sfeer en de lopers aan te moedigen. Juist vanwege het feit dat er zoveel mensen langs de kant staan weet het evenement steeds meer mensen aan te spreken en is het voor de lopers ook heerlijk om er aan mee te doen. In 2012 verwacht men ongeveer 250.000 man publiek, wat op een uitstekende manier aangeeft hoe groot het evenement de afgelopen jaren heeft weten te worden.

De top of zelf meedoen

Voor veel van de toeschouwers van de Dam tot Dam Loop gaat het om de toppers die er mee zullen lopen. Aan de andere kant heeft u echter ook de mogelijkheid om zelf mee te lopen, bijvoorbeeld met een aantal collega’s, of men een groep vrienden. Door er een doel aan te verbinden als een Goed Doel dat strijdt tegen een ziekte krijgt het bovendien een aanvullende lading. Op die manier kunt u het goede doel steunen, terwijl u aan de andere kant een prachtige prestatie neer kunt zetten tijdens de Dam tot Dam Loop. 

IMG: Weinhaeupl – Fotolia

Gerelateerde artikelen: