De beroemdste jazz festivals van Nederland op een rij

De jazz festivals weten de laatste jaren sterk aan populariteit te winnen, onder andere vanwege het feit dat we er steeds meer van lijken te houden om samen te komen en op die manier van muziek te gaan genieten.

North Sea Jazz Festival

Het meest bekende festival van alles festivals op het gebied van jazz in Nederland is natuurlijk het North Sea Jazz Festival. U heeft er de mogelijkheid om aan de kust te gaan genieten van een aantal van de grootste artiesten. Daarnaast komt er een enorm aantal jonge talenten optreden, waardoor u de mogelijkheid heeft om de sterren van de toekomst te gaan zien. Uiteindelijk gaat het vooral om de heerlijke sfeer die er ieder jaar weer hangt. Het is de ongedwongen sfeer die er samen met de muziek voor zorgt dat veel mensen er graag op af komen.

Jazz festivals door Nederland

Daarnaast zijn er door heel Nederland verschillende jazz festivals te vinden, waardoor u er praktisch overal van kunt gaan genieten. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Jazz festival in Enkhuizen, Jazz in Amersfoort, Jazz bij Duurstede of het Breda Jazzfestival. Daarnaast kunt u gaan genieten van The Hague Jazz, Jazztival Alkmaar, Meer Jazz Festival Haarlemmermeer en Jazzfestival Gorinchem. Wat dat betreft valt er voldoende te ontdekken en is het duidelijk dat deze muziekvorm ontzettend leeft in Nederland.

Internationaal Jazz festival in het oosten

Dat we in Nederland niet alleen van de Nederlandse artiesten houden wordt goed duidelijk op het North Sea Jazz Festival, maar ook tijdens het International Jazzfestival Enschede slaagt men er ieder jaar weer in om een aantal van de toppers uit het buitenland te strikken. Op die manier heeft u de mogelijkheid om te gaan genieten van de artiesten die het zowel nationaal als internationaal erg goed doen op dit moment. Denk aan een heerlijk ontspannen dag, waarbij de vrije muziek op een geweldige manier centraal kan staan. 

Picture by sevaljevic – Fotolia

Gerelateerde artikelen: