Automaxx: een groots auto evenement

Automaxx is zeer groots auto evenement, waar jaarlijks een hoop liefhebbers van de mooiste auto’s op af komen. Zorg ervoor dat uw eigen auto in een uitstekende conditie is, of ga er genieten van de creaties die anderen op hebben weten te bouwen.

Showcampings op Automaxx

Op Automaxx heeft u allereerst de mogelijkheid om zelf te kamperen en op die manier op een heerlijke wijze te verblijven. U kunt zelf kamperen in uw eigen tent, camper of caravan, met vrienden of gewoon lekker alleen. Wat uw wensen op dat gebied ook zijn, het gaat er uiteindelijk om dat uw auto gezien wordt, of dat u die van anderen kunt gaan bekijken. Tijdens Automaxx heeft u daarnaast de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een van de dragraces, of te genieten van de demonstraties en wedstrijden die er worden gehouden.

Dragraces op het terrein

Met name de dragraces tijdens Automaxx slagen erin om een hoop publiek te trekken, aangezien deze garant staan voor een hoop spektakel. Men sprint er over 1/8e mijl, wat neerkomt op ongeveer 201 meter. Vanwege de korte afstand dienen de auto’s alles te geven en ontstaat er als vanzelfsprekend een hoop actie. De leiding van de races is in handen van de DHRA, de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor de streetlegal dragraces die er in Nederland worden gehouden.

Demonstaties en wedstrijden

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een van de demonstraties of de wedstrijden die er worden gehouden. U kunt daarbij onder andere denken aan een drifttraining, waarbij men er alles aan doet om de banden op een zeer stijlvolle manier op te roken. Daarnaast zijn er wedstrijden in het driften en zorgt men ervoor dat u kunt genieten van de auto’s die op de meest mooie manieren zijn gepimpt. Tijdens Automaxx draait alles om de auto’s en valt de geur van verbrand rubber werkelijk tot in de kleinste uithoeken te ruiken. 

IMAGE: Cla78 – Fotolia

Gerelateerde artikelen: